Relatieve schaarste aan plantaardige eiwitten houdt de komende jaren aan

Written by: Beplato


In het publicatiestuk 'The Global Quest for Protein' stelt de Rabobank dat het aanbod van plantaardige eiwitten waarschijnlijk niet op dezelfde manier kan groeien als de vraag naar diervoeders. Deze groeiende vraag naar diervoeders komt voort uit het feit dat er weredwijd een stijgende vraag is naar vlees, vis en zuivel. De plantaardige eiwitten zijn nodig voor de verwerking in diervoeders.

 

De analisten van de Rabobank verwachten dat het tekort in plantaardige eiwitten aanhoudt. Dit zal tevens gelden voor de prijsschommelingen. Er zijn veel vragen over de toenemende vraag naar eiwit en de verhouding van stijgende vleesconsumpte door een bevolkingsgroei. Er wordt sterk getwijfeld of deze plantaardige eiwitten de groeiende vraag naar diervoeders kunnen bijhouden.

 

Het is belangrijk voor bedrijven om hier goed op in te spelen. Door zich te verzekeren van alternatieve zoals sojameel kunnen ze prijsschommelingen en hoge prijzen voorblijven.

 

Er zijn verschillende strategieën bedacht door de Rabobank om dit aankomend probleem voor te zijn. De kansen en risico's zullen hierdoor duidelijk worden. Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen twee strategieën. De eerste zal voornamelijk uit onderzoek en ontwikkeling bestaan. De tweede zal meer gericht zijn om bedrijfsstrategieën meer te richten op samenwerking met andere schakels in het toeleveringsproces.

 

Bron:Rabobank, 08/07/15

Meer Informatie

Voer de volgende code in: