Spaanse regering komt de melkveehouders tegemoet

Written by: Beplato


De maatregel is bedoeld voor melkveehouders die hun melk moeten verkopen met een verlies. Er is besloten om iedere melkveehouder die onder deze criteria valt te compenseren met 300 euro per koe. De Spaanse minister van landbouw, Tejerina, kondigde dit afgelopen weekend aan. Volgens hem vallen er op het moment ongeveer 2500 to 3000 melkveebedrijven onder de steunmaatregel.

 

De reden voor deze steunmaatregel is het protest van verschillende melkveehouders in vooral Galicie. In Spanje klinkt al langer het geluid om een minimumprijs in te voeren. In Frankrijk wordt dit al langer gedaan en krijgen Franse melkproducenten 4 cent per liter meer voor hun melk om te voorkomen dat ze verlies lijden. In plaats van de minimumprijs komt de regering dus met een steunbedrag per koe. Volgens de lezing van minister Tejerina zijn minimumprijzen in strijd met de Europese regelgeving.

 

Zij wil ook de komende Europese ministerraad benutten om met haar Franse, Italiaanse en Portugese collega’s de situatie in de melkveesector te bespreken.

bron: VILT, 24/08/15

Meer Informatie

Voer de volgende code in: